سقف دال بتنی و تیرچه بلوک از جمله سازه های سقفی هستند که در کشور ما مورد تایید بوده و افراد زیادی برای ساخت و ساز از آن استفاده می کنند. برای اینکه بتوانید بین این دو، محصول مناسبی را خریداری نمایید، نیاز است تا با تفاوت سقف دال بتنی و تیرچه بلوک آشنا شوید.
قبل تر راجع به تفاوت سقف تیرچه بلوک و تیرچه کرومیت صحبت کردیم و در این مقاله قصد داریم تا به معرفی کامل سقف دال بتنی و تیرچه بلوک بپردازیم. همچنین با بیان مزیت ها و معایب آن، به شما در انتخاب درست سازه سقفی کمک کنیم. پس برای انتخاب راحت تر و بهتر، تا پایان همراه پارسیان توری باشید.
سقف دال بتنی چیست؟
سقف دال بتنی با کمک میلگرد و بتن آماده و ساخته می شود. این محصول به صورت یکپارچه بوده و دارای ضخامت 10 سانتی متر الی 50 سانتی متری است. از این سقف برای پشتبانی از بارهای زنده و مرده ساختمان استفاده می کنند. این سقف ها به صورت افقی و عمودی طراحی شده اند و با کمک تیرها و پیچ ها به یکدیگر متصل می شوند.
سقف دال بتنی قابلیت جدا سازی را داشته و می توان به صورت آماده از کارگاه های تولیدی آن را خریداری نمود. همچنین در صورت نیاز می توان در محل ساختمان سازی، اقدام به تولید این محصول نمود.
سقف دال بتنی کاربردهای زیادی دارد و می توان در ساخت و سازهای مختلف از آن استفاده نمود. از جمله مواردی که می توان از این نوع سقف ها استفاده کرد، عبارت اند از:
- ساخت و ساز تونل و انواع سد
- ساخت فوندانسیون
- ساختن سقف تراس و سقف ساختمان ها
- ساختن أنواع سنگ فرش مختلف برای پیاده رو ها و امکان عمومی
مزیت های سقف دال بتنی
شناخت مزیت ها، می تواند انتخاب را آسان تر کرده و به کاربر کمک کند تا بین سقف های دال بتنی و تیرچه بلوک انتخاب بهتری داشته باشد. از مزیت هایی که می توان برای سقف دال بتنی در نظر گرفت عبارت اند از:
- از آن می توان به عنوان یک عایق صوتی استفاده کرد.
- استفاده از این سقف ها، در مصرف آب، فولاد، سیمان و ... به صرفه است.
- سقف های دال بتنی، در برابر حرارت و آتش زیاد مقاومت بالایی دارد.
- اجرای این سقف ها در حال حاضر بسیار بالا است.
- عمر طولانی داشته و همین امر باعث می شود تا ساختمان ها مدت زیادی سالم بمانند.
- در برابر شرایط خاص مثل زلزله مقاومت بالایی دارند.
- با انتخاب این نوع سقف، هزینه حمل و نقل و ساخت و ساز به صرفه تر است.
معایب سقف دال بتنی
در کنار هر مزیت، ممکن است معایبی نیز وجود داشته باشد. شناخت این معایب می تواند انتخاب را بهتر و نتیجه کار مثبت باشد.
از جمله معایب سقف دال بتنی عبارت اند از:
- از این نوع سقف ها در ساختمان های فولادی استفاده نشود.
- دارای وزنی بیشتر نسبت به أنواع سقف های دیگر است.
- باعث افت مقاومت کششی سقف می شود.
تیرچه بلوک چیست؟
تیرچه بلوک از سازه های سقفی پر طرفدار در کشور ما است که بیشتر ساختمان ها با این روش ساخته می شوند. در این روش، تیرچه نقش پر کننده را ایفا می کند و در داخل آن از بلوک سبک سیمانی، سفالی و یا فومی استفاده می شود.
تیرچه بلوک به صورت مستطیلی ساخته شده و به عنوان نگهدارنده و دیواره های خارجی و داخلی از آن استفاده می شود. این نوع سازه از سقف، دارای خواص عایق بندی و حرارتی می باشد.
مزایای تیرچه بلوک
تیرچه بلوک با توجه به استفاده فراوانی که از آن می شود دارای مزیت های مختلفی است که باعث شده تا طرفداران زیادی داشته باشد. برای تشخیص تفاوت سقف دال بتنی و تیرچه بلوک به بیان برخی از این مزیت ها می پردازیم.
- اجرای آسان تری نسبت به انواع سازهای سقفی دیگر دارد.
- وزن مرده ساختمان کاهش پیدا می کند و در صورت وقوع زلزله، ساختمان آسیب کمتری می بیند.
- نیازی به شمع بندی در تیرچه بتنی سقف نیست.
- در سقف های بنایی، بتنی و فلزی قابلیت استفاده دارد.
- در این نوع سقف ها، بتنی کمتری به کار گرفته می شود.
معایب تیرچه بلوک
با توجه به مزیت ها، نیاز است تا معایب تیرچه بلوک را نیز مورد بررسی قرار دهیم تا کاربر بتواند انتخاب درستی را تجربه نماید:
- نسبت به انواع سازه ی سقفی، زمان زیادی برای نصب و ساخت آن نیاز است.
- برای استفاده از این نوع سقف، نیاز به کمک گرفتن از متخصصین می باشد.
- در دهانه های بزرگ کاربردی ندارد.
سخن پایانی
اینکه شما از کدام یک از سقف های مورد بحث استفاده کنید، حق انتخاب با شماست. ما در این مقاله سعی کردیم تا با بیان مشخصات، مزایا و معایب هر یک به شما در شناخت تفاوت سقف دال بتنی و تیرچه بلوک کمک نماییم.
با مطالعه این موارد شما می توانید برای استفاده از نوع سقف تصمیم جدی تری را بگیرید. فقط توجه داشته باشید که در زمینه ساخت و ساز، صرفه جویی در هزینه ها و همچنین سرعت عمل اهمیت زیادی دارد. در این بین بهترین کیفیت و کارایی می تواند ساختمان شما را در برابر خطرات حفظ کند.